Gravelbike Reizen

Voor elk niveau, kleine groepen, inclusief reisbegeleiding, volop aandacht, prachtige zelfgekozen routes. Bekijk ons Gravelbike aanbod en ga mee!

Graveltraining

Gravelbiken?

De Gravelbike is inmiddels niet alleen meer een opkomende trend in de fietswereld, waarbij avontuur en sportiviteit samenkomen. We zien steeds meer enthousiaste gravelaars op de ongebaande paden en in de natuur.

Deze vorm van fietsen vraagt om een andere aanpak en techniek dan het traditionele wielrennen op een racefiets of het rijden op een mountainbike. Het draait bij gravellen om het verkennen van ruigere terreinen en het genieten van de vrijheid buiten de gebaande wegen.

Speciale Gravelbike trainingen en reizen

Om aan de groeiende vraag en interesse te voldoen, organiseren wij speciale gravelbikereizen en gravelbikevakanties. Voor elk niveau, net als onze wielerreizen. Bij een van onze trainingen leer je de kneepjes van het Gravellen, zoals het kiezen van de juiste lijnen, het aanpassen van je techniek voor verschillende ondergronden, en het optimaal instellen van je fiets voor een comfortabele en veilige rit.

Onze reizen en trainingen zijn zorgvuldig samengesteld en we zorgen ervoor dat elke route je meeneemt langs prachtige landschappen en uitdagende paden, waarbij veiligheid en plezier vooropstaan.

Kijk snel bij ons aanbod en meld je aan voor een van onze leuke en leerzame trainingen of reizen! Ontdek de wereld van het Gravellen en word deel van een groeiende gemeenschap van avontuurlijke fietsliefhebbers.

Reiservaringen van anderen

Lees ook wat anderen hebben ervaren met onze reizen! lees alle ervaringen »

…”Leuke en goed georganiseerde fietsvakantie gehad. Mooie fietsroutes aangepast op het niveau van de deelnemers. Er is tijd voor zowel ontspanning als inspanning. Voor herhaling vatbaar.”…
Rob

…”Amateurfietser, precies wat ik ben! Laagdrempelig met aandacht voor alle niveaus en flexibel in de routes. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!”…
Nicolette

…”Heerlijk gefietst, vooral het klimwerk was een openbaring voor me; intensief werk, maar veel voldoening aan de top! “…
Bas

wie is amateurfietser.nl?

Wij zijn Erik en Yiannos. De 50 gepasseerd en meer dan 80 kilo, met een gedeelde passie voor de fiets. Yiannos fietst makkelijk meer dan 10.000 kilometer per jaar en Erik hoopt de 3500 km te halen. Yiannos houdt van strak asfalt, hoogtemeters en rustige landweggetjes. Erik geniet op de mountainbike van prachtige routes door het bos maar zoekt het asfalt inmiddels ook steeds vaker op.

Op vakantie gaat de fiets vaak mee om ook in het buitenland wat mooie routes te verkennen. Yiannos deed ervaring op als fietsgids bij diverse aanbieders van fietsreizen. Erik ontving als chalethost skiërs in Frankrijk, werkte voor verschillende touroperators en organiseert zakelijke studiereizen met inhoud. Samen organiseren wij mooie fietsreizen, delen inspirerende verhalen en leggen handige tips en trucs uit van en op onze tweewieler.