Veelgestelde Vragen

Wat is het fietsniveau?

De niveaus zijn verschillend. We proberen altijd de groep zo evenwichtig mogelijk samen te stellen. De meeste deelnemers halen gemiddelde snelheden tussen de 26 en 29 km per uur op het vlakke en kunnen dat makkelijk een uur of langer volhouden. Ze fietsen ongeveer 2x in de week of soms meer. Tijdens onze reizen zien we dat iedereen vaak wel een of meerdere groepsgenoten treft van gelijk niveau. Twijfel je over je niveau? Neem dan contact met ons op dan spreken we dat door.

Kan ik ook kortere afstanden rijden?
Ja dat kan echter kunnen we je dan niet begeleiden omdat we met een groep op pad zijn. Onze ervaring is dat iedereen mee kan komen.
Kan ik een eenpersoonskamer boeken?
Ja, voor een eenpersoonskamer geldt vaak een toeslag, deze vind je onder de tab ‘exlusief’.
Hanteren jullie een minimum aantal deelnemers?
Ja, per reis staat het minimum aantal deelnemers aangegeven. Voor Sauerland zijn dat er bijvoorbeeld 10.
Ik heb geboekt maar hoe weet ik of de reis doorgaat?
We gaan er van uit dat de reis doorgaat, mochten we het minimum aantal deelnemers niet halen dan kun je kosteloos omboeken naar een andere datum. Het minimum aantal deelnemers staat bij de reisbeschrijving van de betreffende reis.
Ik wil met vier vrienden boeken kan dat?
Uiteraard kan dat, je maakt dan onderdeel uit van de totale groep.
Kan ik langer verblijven in de accommodatie
Geef bij boeking aan in ‘notitie’ of je eerder aan wilt komen of langer wilt blijven. Indien de accommodatie beschikbaarheid heeft zullen we dat aan je bevestigen en een aanvullende factuur toe sturen.
Mijn partner houdt niet van fietsen maar wil graag mee, kan dat?
Uiteraard, we boeken dan een tweepersoonskamer voor jullie. Je partner krijgt een korting op de arrangementsprijs. We hebben ook een speciaal fiets/wandelweekend in Sauerland, wellicht is dat een mooi reisaanbod.
Ben ik verplicht een helm te dragen?
Ja, veiligheid gaat boven alles.
Wat zijn de regels rondom een groepsreis?
Er zijn niet zoveel regels, wel verwachten we dat je je veilig door het verkeer beweegt en anderen binnen de fietsgroep niet in gevaar brengt. Sportiviteit en lekker fietsen staat bij ons voorop, Wil je tot diep in de nacht doorzakken aan de bar van het hotel? Boek dan bij een andere organisatie waar dat wel kan. Bij ons gaat het licht om 23 uur uit.
Hebben jullie reservemateriaal?
We gaan er van uit dat je je materiaal op orde hebt, voor noodgevallen hebben we wel wat binnenbanden en ander reservemateriaal mee. Zorg dat je ook een reserve derailleurpad meeneemt passend voor je fiets.
Hoeveel begeleiders zetten jullie in bij een groepsreis?
Het hangt af van de grootte van de groep. Vanaf 10 deelnemers proberen we altijd twee begeleiders beschikbaar te hebben.
Kan ik de reis ook als individuele reis boeken?
Ja dat kan. Wil je in je eentje fietsen dan boeken we graag het hotel voor je. Ook krijg je van ons dan de GPX bestanden voor op je fietscomputer.
Wanneer ontvang ik de laatste informatie voor vertrek?

Ongeveer 8 dagen voor vertrek ontvang je van ons de laatste informatie over je reis.

Kan ik nog douchen voor vertrek naar huis?
Dat proberen we altijd wel te regelen, dit hangt echter af van de accommodatie en eventueel beschikbare kamers.
Kan ik van te voren in contact komen met mede deelnemers?

We delen geen contactgegevens van onze deelnemers onderling. We kunnen wel een mail sturen naar alle deelnemers van de reis als er vragen zijn over bijvoorbeeld carpooling naar de plaats van bestemming. We bieden voor een aantal van onze reizen een kennismakingsdag aan (tegen een vriendelijke prijs voor koffie en lunch) op de Veluwe zodat je van te voren al een keer met elkaar kunt fietsen. 

Ben ik verplicht elke dag mee te fietsen?
Nee, mocht je een rustdag willen of een andere activiteit willen ondernemen in de omgeving dan is dat prima. Geef het maar aan als dat aan de orde is.
Ik wil met een grote groep vrienden op pad, kan dat?
Ja, kijk daarvoor op onze pagina over groepsreizen. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen om je wensen te bespreken. We maken graag een passend aanbod.
Ik wil graag met een groep naar een andere bestemming, kan dat?
Ja dat kan, indien je een eigen groep samenstelt maken we graag een aanbod op maat voor jullie.
Waar lunchen we?
De reis is exclusief lunch. Onderweg stoppen we bij een lokaal cafe of restaurant om te lunchen. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
Zijn er ook MTB reizen?

We werken aan een reisaanbod geschikt voor MTB’ers. Meld je aan voor de nieuwsbrief dan houden we je op de hoogte.

Wat zijn de boekingskosten?
We hebben geen boekingskosten. We vinden het leuk dat je mee gaat. Als er specifieke en ingewikkelde vragen zijn die veel tijd kosten dan melden we eventuele kosten van te voren.
Is betalen via Ideal supported door Stripe veilig?

Ja betalen is volstrekt veilig. Je betaald via Ideal. De website module wordt ondersteund door Stripe, geen naam die we veel in Nederland tegenkomen. Je geld wordt eerst op een Duitse tussenrekening gestort die het vervolgens naar ons doorstort. Twijfel je of dit goed gaat dan kun je ook altijd rechtstreeks het bedrag naar ons overboeken op NL49KNAB 0415 3321 68 tgv Amateurfietser.nl onder vermelding van je naam, reisarrangement en vertrekdatum.

Hoe fit moet ik zijn?

Dat hangt er vanaf. Voor de bestemmingen in Frankrijk en Italië raden we je aan om minimaal 2 keer in de week te fietsen en ongeveer 150 kilometer per week te maken. Dit kun je opbouwen, begin rustig met trainen en maak de afstanden steeds een beetje langer. Werk de laatste 5 weken voor vertrek wat meer ritjes van 100+ kilometer af. Dat gaat je helpen in de bergen. Deelnemers hebben gemiddeld voor vertrek naar deze bestemmingen tussen de 2500 en 3500 kilometer in de benen.

Voor bestemmingen in Duitsland is tussen de duizend en vijftienhonderd kilometer wel voldoende mits je ook daar korte en wat langere ritjes met elkaar afwisselt. We helpen je graag met tips over hoe te trainen of een schema. 

Heb je vragen en staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

Yiannos Karavias

Yiannos Karavias

Racefiets en Gravelbike

Yiannos is enthousiast amateurfietser. Fietst als vrijwillig reisbegeleider regelmatig mee in het buitenland, gewoon omdat ie het mooi vindt om te doen.

Erik Doorenspleet

Erik Doorenspleet

ATB, Gravelbike, Racefiets

Erik is enthousiast amateurfietser en de ondernemer achter Amateurfietser.nl. Hij wisselt bos, gravel en asfalt graag af. Hij beantwoord graag alle vragen.