Over Ons

Voor wie?

Amateurfietser.nl is de fietsvakantie aanbieder voor amateurfietsers op de racefiets die 1, 2 of 3 keer per week fietsen. Ze zijn tevreden zijn met een gemiddelde snelheid tussen de 26 en 32 kilometer. Afstanden variëren vaak tussen de 50 en 100 km met af en toe een uitschieter boven de 100. Onze amateurfietsers dromen over die mooie beklimmingen uit de Tour of en zouden best wel eens een poging willen wagen om de Stelvio op te fietsen. Ze vinden het leuk om 1 of 2 keer per jaar individueel aan te haken bij een groep van hetzelfde fietsniveau. 

wie we zijn

Wij zijn Erik en Yiannos. De 50 gepasseerd en meer dan 80 kilo, met een gedeelde passie voor de fiets. Yiannos fietst makkelijk meer dan 10.000 kilometer per jaar en Erik hoopt de 3500 km te halen. Yiannos houdt van strak asfalt, hoogtemeters en rustige landweggetjes. Erik geniet op de mountainbike van prachtige routes door het bos maar zoekt het asfalt inmiddels ook steeds vaker op. Op vakantie gaat de fiets vaak mee om ook in het buitenland wat mooie routes te verkennen. Yiannos deed ervaring op als fietsgids bij diverse aanbieders van fietsreizen. Erik ontving als chalethost skiërs in Frankrijk, werkte voor verschillende touroperators en organiseert zakelijke studiereizen met inhoud. Samen organiseren wij mooie fietsreizen, delen inspirerende verhalen en leggen handige tips en trucs uit van en op onze tweewieler.

Duurzaam

Fietsen is een duurzame vorm van reizen. Om die mooie en inspirerende plekken op onze planeet te kunnen bezoeken compenseren we onze ecologische voetafdruk. Dit doen we door voor elke deelnemer een boom te planten via TreesforAll. Daarnaast maken we ter plekke gebruik van lokale, indien mogelijk, duurzame aanbieders. Op deze manier investeren we in de toekomst van onze planeet.

Volg ons

Regelmatig zijn we te vinden in het bos of op de weg. Het is maar net hoe onze agenda dat toe laat. Wil je eens meefietsen? Laat het ons weten. Wij gaan niet voor KOM’s maar genieten van de natuur, de omgeving, stille landweggetjes en een goede koffiestop. Volg ons op Strava of Insta.

Erik Doorenspleet

Erik Doorenspleet

Amateurfietser MTB en Race

Erik is enthousiast amateurfietser en mede-oprichter van het Amateurfietser.nl. Hij fietst veel in het bos en maakt ook de nodige kilometers op het asfalt. Hij beantwoord graag alle vragen.

Yiannos Karavias

Yiannos Karavias

Amateurfietser Racefiets

Yiannos is enthousiast amateurfietser en mede-oprichter van het platform. Hij fietst veel in het buitenland en kan dan ook al je vragen beantwoorden.

Share This