Over Ons

Voor wie?

Amateurfietser.nl is de fietsvakantie aanbieder voor amateurfietsers op de racefiets die 1, 2 of 3 keer per week fietsen. Ze zijn tevreden zijn met een gemiddelde snelheid tussen de 26 en 32 kilometer. Afstanden variëren vaak tussen de 50 en 100 km met af en toe een uitschieter boven de 100. Onze amateurfietsers dromen over die mooie beklimmingen uit de Tour of en zouden best wel eens een poging willen wagen om de Stelvio op te fietsen. Ze vinden het leuk om 1 of 2 keer per jaar individueel aan te haken bij een groep van hetzelfde fietsniveau. 

wie we zijn

Erik (links op de foto) is eigenaar van Amateurfietser.nl. Hier samen op de foto met Yiannos (r). Gaan vaak samen op pad. Beide de 50 gepasseerd en meer dan 80 kilo, met een gedeelde passie voor de fiets. Yiannos fietst makkelijk meer dan 10.000 kilometer per jaar en Erik hoopt de 4500 km te halen. Yiannos houdt van strak asfalt, hoogtemeters en rustige landweggetjes. Erik geniet op de gravel- of mountainbike en racefiets van prachtige routes op en over de Veluwe. Op vakantie gaat de fiets vaak mee om ook in het buitenland wat mooie routes te verkennen. Yiannos deed ervaring op als fietsgids bij diverse aanbieders van fietsreizen en kent de mooiste routes. Erik ontving als chalethost skiërs in Frankrijk, werkte voor verschillende touroperators en organiseert zakelijke studiereizen met inhoud. Met die ervaring organiseert hij mooie fietsreizen. Samen met de fietscrew van mannelijke en vrouwelijke reisbegeleiders.

Duurzaam

Fietsen is een duurzame vorm van reizen. Om die mooie en inspirerende plekken op onze planeet te kunnen bezoeken compenseren we onze ecologische voetafdruk. Dit doen we door voor elke deelnemer een boom te planten via TreesforAll. Daarnaast maken we ter plekke gebruik van lokale, indien mogelijk, duurzame aanbieders. Op deze manier investeren we in de toekomst van onze planeet.

Volg ons

Regelmatig zijn we te vinden in het bos of op de weg. Het is maar net hoe onze agenda dat toe laat. Wil je eens meefietsen? Laat het ons weten. Wij gaan niet voor KOM’s maar genieten van de natuur, de omgeving, stille landweggetjes en een goede koffiestop. Volg ons op Strava of Insta.

Erik Doorenspleet

Erik Doorenspleet

ATB, Gravelbike, Racefiets

Erik is enthousiast amateurfietser en de ondernemer achter Amateurfietser.nl. Hij wisselt bos, gravel en asfalt graag af. Hij beantwoord graag alle vragen.

Yiannos Karavias

Yiannos Karavias

Racefiets en Gravelbike

Yiannos is enthousiast amateurfietser. Fietst als vrijwillig reisbegeleider regelmatig mee in het buitenland, gewoon omdat ie het mooi vindt om te doen.