Fiets: Gravelbike Groepsgrootte: Minimaal 8 maximaal 12
  • Overzicht
  • Dagprogramma
  • Over Maikel Govaarts
  • Inclusief/exclusief
  • Prijzen en boeken

Gravellen. We zien steeds meer gravelaars op de paden. Gravel vraagt een andere techniek dan fietsen op een racefiets of mountainbike. In samenwerking met Maikel Govaarts van Gooforit.nl organiseren we de training Grip op Gravel. In een dagdeel leer jij alle kneepjes van het rijden op gravel waardoor je met meer plezier en zelfvertrouwen de gravelpaden van Nederland of buitenland verkend.

Met deze onderdelen ga je aan de slag:

- klimmen & dalen op gravelpaden
- hoe rijd ik met meer vertrouwen over de singletracks
- bochtentechniek op gravel
- hoe rijd ik door mulzand/gravel
- hoe rem ik met een veilig gevoel

De trainingen vinden plaats rondom de Posbank waar een aantal prachtige gravelwegen liggen. Hier kun je alles goed oefenen en na afloop houd je letterlijk grip op gravel. Laat de gravelpaden maar komen. 

Je maakt tijdens de graveltraining kennis met de mensen achter Amateurfietser.nl en uiteraard trainer Maikel Govaarts die je de kneepjes van het klimmen en dalen bijbrengt. 

Itineraries

Dagdeel

Grip op gravel

We verzamelen bij fietscafe Bicyle Kings in Rheden aan de voet van de Posbank en genieten van koffie en appeltaart. Een mooie start en goede bodem voor de training die volgt. Tijdens de koffie laat Maikel via een presentatie je alvast kennis maken met de theorie.

Vervolgens stappen we op de gravelbike om theorie in praktijk te brengen. Onze groepen bestaan uit maximaal 12 personen waardoor Maikel voldoende aandacht heeft voor iedereen. We zullen diverse mooie gravelpaden rijden waar de. training tot zijn recht komt. De training duurt maximaal drie uur. Zo leg je een hele mooie basis voor heel veel gravelplezier.

Maikel Govaarts is als topsporter en founder van GOOFORIT het adres voor fietsclinics, fietscoaching en bike vaardigheid & veiligheid waarbij plezier en resultaat hand in hand gaan met een reis langs bijzondere plaatsen en inspirerende uitdagingen. Met GOOFORIT wordt fietsen nog plezieriger!

Maikel is van beroep Docent Lichamelijke Opvoeding op het Dr. Mollercollege en eigenaar van GOOFORIT sinds 2021. Daarnaast is hijbij de KNWU actief als steunpunt trainer voor de talenten in regio Zuid. 

Maikel is diverse keren in de categorie Masters Nederlands kampioen geworden.

Inclusief:

Koffie en appeltaart

Sportreep

Training  en Begeleiding

Exclusief:

Verzekeringen

Vervoer

MTB vignet (7 of 15€) we rijden deels over de MTB route van Veluwezoom, daarvoor is een vignet verplicht. Hiermee ondersteun je het onderhoud van de route en Natuurmonumenten. Deze moet je zelf aanschaffen, dan kan helaas niet collectief.  

Nog even geduld…