Groepsgrootte: 8 tot 14 deelnemers Fiets: Race Data: 23 juni en 15 september
 • Overzicht
 • Dagprogramma
 • Inclusief/Exclusief
 • prijzen en boeken
 • Veel gestelde vragen

De Mont Ventoux beklimmen. Bereid je voor op een echte uitdaging en verover de Mont Ventoux, een iconische berg die wacht om door jou bedwongen te worden! Met zijn legendarische status in de wielersport, biedt de Mont Ventoux een onvergetelijke ervaring. Geniet van het panoramisch uitzicht op de top. We zijn er van overtuigd dat elke renner van elk niveau de top kan bereiken. Je moet er wel wat voor doen uiteraard. Streep jij deze berg van je lijstje af? 

We nemen je mee om de 'Kale Berg' te bedwingen. Tenminste als je dat wilt. Dat hoeft natuurlijk niet. Het gebied rond de Mont Ventoux biedt namelijk veel meer dan alleen het bedwingen van deze berg. Wat te denken van de Gorges de la Nesque of andere prachtige,  maar voor de benen, mildere routes. Het gebied rond de Mont Ventoux biedt iedereen meer dan voldoende mogelijkheden voor een prachtige fietsreis. 

Chat via WhatsApp

Dit is een voorbeeld van een mogelijk dagprogramma. Afhankelijk van het niveau van de groep, het weer bepalen we per dag welke route we rijden. 

Itineraries

Dag 1

Aankomst

Na het inchecken maken we kennis met de andere deelnemers. We bespreken de komende dagen en voor wie al wat vroeger is, is er een mogelijkheid om de benen alvast even los te fietsen.

Dag 2

50 tot 70 kilometer

We starten met een rustige rit. De Route Touristique des Côtes du Rhône is een mooie ‘aanrijroute’ waarbij je de bekende reus letterlijk links laat liggen. De route van vandaag is niet echt moeilijk en voert je door de wijngaarden van het Rhônedal.

Dag 3

Gorges de la Nesque

Vandaag maken we een wat langere rit. Zo tussen de 70 en 90 kilometer. Gorges de la Nesque is een door de rivier de Nesque uitgesleten prehistorische kloof is tot 400 meter diep en wordt na de Gorges du Verdon als de op één na mooiste gorge van Zuid-Frankrijk beschouwd. De zeventien kilometer lange, rustige weg voert je langs overhangende rotsen en door talrijke tunneltjes en overbrugt slechts een hoogteverschil van 400 meter tegen ruim twee procent gemiddeld. Frans vlak dus. De route van vandaag is zo'n 82 kilometer. Wil je meer dan is er nog een mooi lusje aan vast te knopen.

Dag 4

Beklimmen van de Mont Ventoux

Na de eerste klimkilometers van de afgelopen dagen, gaan we vandaag de Mont Ventoux beklimmen. We doen dit vanuit Sault, volgens de kenners de 'makkelijke' kant. Afhankelijk van het niveau van de groep kunnen we ook een van de andere startpunten kiezen. Ben je er nog niet klaar voor of wil je liever wat minder intensief klimmen dan hebben we een alternatieve route beschikbaar.

Dag 5

Mont Ventoux van Bedoin

De zwaarste kant. Ruim 21 kilometer klimmen, hoewel de aanloop nog meevalt is het tussenstuk lastig met gemiddelden van boven de 9% in het bos. Na het bos zien we het karakteristieke maanlandschap steeds duidelijker. Nog ongeveer 7 kilometer tot de top. De beloning, als het weer meezit, een prachtig panoramisch uitzicht over de Provence en de Vaucluse.

Dag 6

Nagenieten

Vandaag fietsen we uit, de klim van gister hakte er stevig in. Gelukkig zijn er genoeg prachtige routes in de omgeving met wat wat minder uitdagende beklimmingen zoals bijvoorbeeld de Col de Fontaube, Col de la Chaine of de Col de l’Homme Mort. Mooie alternatieven die de benen even wat meer rust gunnen, een welkome afsluiter van een fantastische fietsweek.

Dag 7

Terugreis

Helaas zit de fietsreis er op. We hebben met zijn allen een prachtige week gehad en hebben onze grenzen verlegd. Deze berg kunnen we afstrepen van ons lijstje. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en kijken alvast weer uit naar onze volgende fietstrip.

INCLUSIEF

 • Hotelovernachting (prijs op basis van 2 personen per kamer)
 • Ontbijt
 • Diner
 • Sportvoeding
 • Begeleiding
 • GPS-tracks
 • Toeristenbelasting

EXCLUSIEF

 • Vervoer naar locatie
 • Volgwagen
 • Lunch
 • Drankjes
 • Verzekeringen

Reis extra's bij te boeken

 • Meerijdmogelijkheid 150€ (op aanvraag, beperkt aantal plaatsen beschikbaar en afhankelijk van planning reisleiding)
 • Fietsvervoer €50
 • Eenpersoonskamers (op aanvraag en op basis van beschikbaarheid, tussen de 30€ en 50€ per nacht afhankelijk van locatie)
 • Treinreis TGV naar Avignon (afhankelijk periode boeken, vanaf 150€ enkele reis)
Nog even geduld…

De niveaus zijn verschillend. We proberen altijd de groep zo evenwichtig mogelijk samen te stellen. De meeste deelnemers halen gemiddelde snelheden tussen de 26 en 29 km per uur op het vlakke en kunnen dat makkelijk een uur of langer volhouden. Ze fietsen ongeveer 2x in de week of soms meer. Tijdens onze reizen zien we dat iedereen vaak wel een of meerdere groepsgenoten treft van gelijk niveau. Twijfel je over je niveau? Neem dan contact met ons op dan spreken we dat door.

We gaan er vanuit dat je met regelmaat fietst. Voor al onze bestemmingen raden we je aan om minimaal 2 keer in de week te fietsen. Dit kun je opbouwen, begin rustig met trainen en maak de afstanden steeds een beetje langer. Werk de laatste 5 weken voor vertrek wat meer ritjes van 100+ kilometer af. Dat gaat je helpen in heuvelachtig gebied en in de bergen.

Ga je naar de Stelvio, de Vogezen of de Mont Ventoux? Deelnemers hebben dan gemiddeld voor vertrek naar deze bestemmingen tussen de 2000 en 3500 kilometer in de benen.
Ben je van nature fit genoeg dan heb je wat minder kilometers nodig, ben je wat minder goed getraind zorg dan voor voldoende kilometers in de benen.

Voor bestemmingen in Duitsland is tussen de duizend en vijftienhonderd kilometer wel voldoende mits je ook daar korte en wat langere ritjes met elkaar afwisselt. We helpen je graag met tips over hoe te trainen of een schema.

Trainen helpt je wel om meer te kunnen genieten van onze reizen en minder af te hoeven zien als het even wat zwaarder wordt.

Ja dat kan echter kunnen we je dan niet begeleiden omdat we met een groep op pad zijn. Onze ervaring is dat iedereen mee kan komen.

Ja, veiligheid gaat boven alles. Bovendien dekt je verzekering eventuele schade door niet dragen van een helm met medische gevolgen niet.

Er zijn niet zoveel regels, wel verwachten we dat je je veilig door het verkeer beweegt, aanwijzingen door reisbegeleiders opvolgt en anderen binnen de fietsgroep niet in gevaar brengt. Sportiviteit en lekker fietsen staat bij ons voorop, Wil je tot diep in de nacht doorzakken aan de bar van het hotel? Boek dan bij een andere organisatie waar dat wel kan. Bij ons gaat het licht om 23 uur uit.

Ja, voor een eenpersoonskamer geldt vaak een toeslag. De hoogte is verschillend per accommodatie. Ook kan het zijn dat eensperssonkamers niet meer beschikbaar zijn.

Ja, prijs is gebaseerd op twee personen per kamer. Wil je in je eentje slapen dan geldt een toeslag. Ook hangt dit af van de beschikbaarheid van de kamers in het hotel.

Ja om kostendekkend te kunnen zijn hebben we per reis een minimaal aantal deelnemers nodig. We gaan meestal uit van een minimum van 8 deelnemers.

We hanteren een maximum van 16 deelnemers per groep. We geven graag aandacht aan al onze deelnemers en daarom houden we de groepsgrootte beperkt. Onze ervaring is dat een fietsreis een stuk leuker is met kleinere groepen.

We gaan er van uit dat de reis doorgaat, mochten we het minimum aantal deelnemers niet halen dan kun je kosteloos omboeken naar een andere datum. Het minimum aantal deelnemers staat bij de reisbeschrijving van de betreffende reis.

Uiteraard kan dat, je maakt dan onderdeel uit van de totale groep.

Geef bij boeking aan in ‘notitie’ of je eerder aan wilt komen of langer wilt blijven. Indien de accommodatie beschikbaarheid heeft zullen we dat aan je bevestigen en een aanvullende factuur toe sturen.

Uiteraard, we boeken dan een tweepersoonskamer voor jullie. Je partner krijgt een korting op de arrangementsprijs.

We gaan er van uit dat je je materiaal op orde hebt, voor noodgevallen hebben we wel wat binnenbanden en ander reservemateriaal mee. Zorg dat je ook een reserve derailleurpad meeneemt passend voor je fiets.

Het hangt af van de grootte van de groep. Vanaf 10 deelnemers proberen we altijd twee begeleiders beschikbaar te hebben.

Ja dat kan. Wil je in je eentje fietsen op een voor jou passende datum, dan boeken we graag het hotel voor je. Ook krijg je van ons dan de GPX bestanden voor op je fietscomputer en wat meer informatie over het gebied.

Ongeveer 8 dagen voor vertrek ontvang je van ons de laatste informatie over je reis.

Dat proberen we altijd wel te regelen, dit hangt echter af van de accommodatie en eventueel beschikbare kamers.

We delen geen contactgegevens van onze deelnemers onderling. We kunnen wel een mail sturen naar alle deelnemers van de reis als er vragen zijn over bijvoorbeeld carpooling naar de plaats van bestemming. We bieden voor een aantal van onze reizen een kennismakingsdag aan (tegen een vriendelijke prijs voor koffie en lunch) op de Veluwe zodat je van te voren al een keer met elkaar kunt fietsen.

Nee, mocht je een rustdag willen of een andere activiteit willen ondernemen in de omgeving dan is dat prima. Geef het maar aan als dat aan de orde is.

De reis is exclusief lunch. Onderweg stoppen we bij een lokaal cafe of restaurant om te lunchen. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Op sommige reizen nemen we een volgauto met lunch mee. In dat geval is dat bij de prijs inbegrepen.

In al onze accommodaties zijn handdoeken en beddengoed beschikbaar.

We hanteren geen extra boekingskosten. We vinden het leuk dat je mee gaat. Als er specifieke en ingewikkelde vragen zijn die veel tijd kosten dan melden we eventuele kosten van te voren.

Ja, indien je een eigen groep hebt maken we graag een voorstel op maat voor jullie. neem daarvoor contact met ons op.