Data: Diverse data Groepsgrootte: min. 6 max. 16 Prijs: Partnerkorting 10% op reissom
  • Reisbeschrijving
  • Dagprogramma
  • Inclusief/Exclusief
  • Optioneel
  • Prijzen en boeken

Fietsen en wandelen in Sauerland

Sauerland is een prachtig middelgebergte voor wielrenners die een weekend willen klimmen. Glooiende landschappen, uitdagende routes, pittige beklimmingen, karakteristieke dorpjes, en veel rust en ruimte - en dat op drieënhalf uur rijden van Utrecht. Maar Sauerland is meer dan dat.

Sauerland kent daarnaast een uitgebreid wandelroutenetwerk en je kan er terecht voor vele andere buitenactiviteiten. Fietst je partner niet dan is er dus nog genoeg te doen. En als het goed is zijn er meer partners die niet fietsen. Naast de begeleiding op de fiets begeleiden we ook de wandelaars. 

Geheel verzorgd

Onze standplaats in Sauerland leent zich uitstekend voor het verkennen van diverse wandel- en fietsroutes, direct vanaf de accommodatie. Elke dag staat er een ontbijt en diner voor je klaar. 

Het reisprogramma kan naar wens volledig op maat gemaakt worden. Voor onze groepsreis geldt dat deze doorgaat bij het minimum aantal deelnemers van 10 personen. Wil je een dag niet fietsen maar wandelen met je partner dan is dat ook prima. Dat kun je ter plaatse aangeven. 

Wij bieden je hieronder alvast een voorbeeld van een mooi en gevarieerd programma:

Itineraries

Dag 1

De eerste fiets- en wandelkilometers

In de loop van de ochtend kom je aan bij de accommodatie. Rond 13:00 uur vertrekken de fietsers voor een eerste kennismaking met Sauerland. De fietsroute van ongeveer 50 kilometer is een mooie opwarmer om na de autorit even de benen los te maken. De wandelaars verkennen de omgeving in hun eigen tempo.

Fietsafstand: 40 - 60 km
Hoogtemeters: +/- 1.000 hm

Wandelafstand: tussen de 8 en 15 km

Dag 2

De 'koninginnerit'

Na het ontbijt vertrekken de fietsers rond 10:00 uur voor de lange tocht van dit weekend. De Waldweg doet zijn naam eer aan door de vele fraaie dennenbossen. We krijgen enkele kuitenbijters voor de wielen wanneer we sommige authentieke dorpjes uitrijden. Verder draaien we over glooiend terrein met mooie vergezichten terug. De laatste 20 kilometer naar het hotel is een mooie lopende beklimming. De route kan eventueel naar wens op meerdere punten worden ingekort.

Afstand: 80 - 120 km
Hoogtemeters: 1.500 - 2.000 hm

De wandelaars onder ons lopen vandaag tussen de 10 en 20 km. Ze genieten onderweg van de prachtige paden, bossen en snuiven de frisse lucht op.

Dag 3

Uitfietsen, wandelen en nagenieten

Op de afsluitende dag fietsen we eventuele pijntjes uit de benen. Op deze route gaat het terrein geleidelijk op en neer maar is het nergens echt moeilijk. Als beloning voor dit fietsweekend fietsen we over de Hochsauerland Strasse in een heerlijke lange afdaling.
Wie nog wat energie over heeft is er een heuse klimtijdrit van 17 kilometer vanuit Altastenberg-Winterberg.

Afstand: 40 - 50 km
Hoogtemeters: 800 - 1.000 hm

Voor de wandelaars staat er een mooie route in de omgeving op het programma tussen de 10 en 15 km.

*prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer INCLUSIEF Overnachting in een middenklasse hotel Ontbijt Diner Op maat gemaakte GPS-routes voor de fiets Wandelgids beschikbaar voor de partners CO2-compensatie Toeristenbelasting Garantiefonds (á € 7,50 p.p.) Exclusief: Reis van/naar bestemming Reis- en annuleringsverzekering Lunch Wellness faciliteiten (tegen betaling ter plaatse bij te boeken)

> Volgauto (met o.a. lunch en sportvoeding)
> Toeslag éénpersoonskamer

Nog even geduld…