Fiets: Race Data: Diverse data Groepsgrootte: 8 tot 16
  • Reisbeschrijving
  • Dagprogramma
  • Inclusief/Exclusief
  • Prijzen en boeken

Wielrennen in de Eifel is een prachtige manier om te ervaren wat klimmen is.

Even ten zuidoosten van Limburg en ten oosten van de Ardennen fiets je over mooie wegen rond een diepe kloof waar de rivier de Rur doorheen kronkelt. Je fiets slingert mee door uitgestrekte bossen en open landschappen.

Nationaalpark Eifel is met zijn heuveltoppen tot 700 meter een mooie gelegenheid om alvast te wennen aan fietsen in de bergen. 3 dagen 2 nachten.

Er is ook een variant met 3 overnachtingen. De standplaats is in de buurt van Daun, in de zuidelijkere Eifel. 

Het programma ziet er globaal als volgt uit: 

Reizen

Dag 1

In de loop van de ochtend kom je aan bij de accommodatie. Je kan je ter plaatse omkleden. Inchecken doen we aan het eind van de middag. Rond 13:00 uur vertrekken we voor een eerste kennismaking met de Eifel. De route van ongeveer 50 kilometer cirkelt rond de rivier de Rur. Glooiende plateaus worden afgewisseld met enkele beklimmingen.

Afstand: 40 - 60 km
Hoogtemeters: +/- 600hm

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we rond 10:00 uur voor de langste rit. De eerste kilometers gaan langzaam omhoog waarna we licht op en af verder fietsen in de richting van het middeleeuwse Monschau. Als de benen lekker los zijn krijgen we twee wat langere, maar niet al te zware beklimmingen alvorens af te dalen naar het hotel.

Afstand: 80 - 120 km
Hoogtemeters: 1.500 - 2.000 hm

Dag 3

De laatste dag fietsen we ten zuiden van de Eifel over een paar geleidelijk lopende beklimmingen. Een mooie laatste route om lekker uit te fietsen en nog even te genieten van de omgeving. Terug in het hotel kun je nog even douchen voordat je huiswaarts gaat.

Afstand: 40 - 50 km
Hoogtemeters: 800 - 1.000 hm

PRIJZEN *prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer INCLUSIEF ✓ Overnachting in een middenklasse hotel ✓ Ontbijt ✓ Diner ✓ Op maat gemaakte GPS-routes ✓ CO2-compensatie ✓ Toeristenbelasting ✓ Garantiefonds (á € 7,50 p.p.) EXCLUSIEF × Reis van/naar bestemming × Reis- en annuleringsverzekering Optioneel > Volgauto (met o.a. lunch en sportvoeding) > Toeslag eenpersoonskamer
Please wait...