Fiets: Race Niveau: 3,5,4 Data: 22 tot 25 augustus
 • Overzicht
 • Reisoverzicht
 • Inbegrepen
 • Niet Inbegrepen
 • Boeken

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met- en uitgevoerd door onze partner Velotours. Fiets mee in vier dagen van Pieterburen naar de Pieterberg. Je fietst dagelijks etappes van ongeveer 125-130 km waarbij zoveel mogelijk in groepjes met dezelfde snelheid wordt gefietst. We beginnen in Pieterburen met een korte bijeenkomst met koffie/thee en instructie. De routes lopen van hotel naar hotel en. Je ontvangt hier vooraf een GPX-bestand van. Onderweg zorgen we voor dagelijks twee verzorgingsposten waar je eten en drinken kunt krijgen zoals krentenbollen, bananen, mueslirepen, sportdrank en water. Na elke etappe gaan we gezellig samen eten in het hotel en ontvang je ook de briefing voor de volgende dag. Uiteraard vervoeren we elke dag je bagage van hotel naar hotel. Na de finish op de Pieterberg volgt er een afsluitend diner in Maastricht en is er gelegenheid om te douchen voordat je zelf weer de terugreis aanvaardt.

Onze samenwerkingspartner VeloTours heeft tevens een samenwerking met Fietsvrouwen.cc. Zij nemen ook deel aan deze fietsreis. Meer informatie op de website van Fietsvrouwen.cc. Deze fietsreis is echter geen womens only reis.

Vervoer naar start en finish.

Zorg dat je zelf in Pieterburen komt op donderdagochtend 22 augustus. Er loopt een trein van Groningen Hoofdstation naar Baflo. Vanaf hier is het nog een paar km met de fiets naar Pieterburen. Na afloop van de reis in Maastricht kun je per trein vanuit Maastricht weer terug naar je woonplaats reizen. Ons advies is om je op te laten halen.

De reis gaat door bij minimaal 30 deelnemers. 

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met- en uitgevoerd door onze collega's van Velotours. Fiets in vier dagen van Pieterburen naar de St. Pietersberg . Je fietst dagelijks etappes van ongeveer 125 – 130 km waarbij zoveel mogelijk in groepjes met dezelfde snelheid wordt gefietst. De start is op 22 augustus in Pieterburen. De routes lopen van hotel naar hotel en deze ontvang je als GPX-bestand.

Itineraries

Dag 1

Datum : 22 augustus 2024

Start in Pieterburen

We starten in Pieterburen en gaan zuidwaarts om de stad Groningen heen, om via rustige wegen door het fraaie Drentse landschap te fietsen. Door de mooie bossen en en heidevelden is dit al een schitterende etappe. En wie weet kom je ook nog wel een Hunebed tegen. de finish van etappe 1 ligt in de omgeving Emmen-Coevorden
Na de rit is het tijd voor het diner in het hotel. Dit is bij het arrangement inbegrepen.

Dag 2

Datum : 23 augustus 2024

Emmen - Doetinchem

Vanuit Emmen gaat het zuidwaarts via Hardenberg en het dal van de Overijsselse Vecht naar de Sallandse Heuvelrug. Hier zullen we onder andere de Holterbergweg nemen en maak je je eerste hoogtemeters. We fietsen daarna de provincie Gelderland binnen en overnachten in (de buurt van) Doetinchem.

Dag 3

Datum : 24 augustus 2024

Doetinchem - Venlo

Vanuit Doetinchem rijden we door het Montferland en daarna naar het Rijk van Nijmegen. De kuitenbijter de Oude Holleweg bij Beek zal het uiterste van je vergen maar gelukkig is het maar een korte klim. Bovenop zal je inspanning beloond worden met het mooie uitzicht over de Ooijpolder. Via de Mookerheide en het Nationaal Park Maasduinen fietsen we langs de Maas naar Venlo voor de overnachting.

Dag 4

Datum : 25 augustus 2024

Venlo - St. Pieterberg

Vanuit Venlo fietsen we zuidwaarts naar Roermond en Sittard. Na Sittard begint het landschap heuvelachtiger te worden. We pakken nog een paar klimmetjes mee zoals de iconische Cauberg alvorens de slotklim naar de Sint-Pietersberg op te fietsen. Daarna is er douchegelegenheid en een afsluitende maaltijd in Maastricht.

 • drie overnachtingen in 2-persoonskamers
 • ontbijt en diner
 • ontvangst in Pieterburen met koffie/thee en informatiemeeting
 • verzorgingsposten/sportvoeding onderweg met ook lunch
 • technische assistentie
 • pechservice/ophaalservice
 • douchegelegenheid na afloop en afsluitend diner
 • GPX-en per dag
 • Vervoer naar Pieterburen en terug vanuit Maastricht
 • Eventueel reis- en of annuleringsverzekering
 • Drankjes bij het diner
 • 1 persoonskamer op aanvraag
Nog even geduld…