Fiets: Race Niveau: 3,5,4 Data: 29 july tot 2 augustus
 • Overzicht
 • Reisoverzicht
 • Inbegrepen
 • Niet Inbegrepen
 • Boeken

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met- en uitgevoerd door onze collega's van Velotours. Fiets in vijf dagen van Utrecht naar Parijs. Je fietst dagelijks etappes van ongeveer 100 – 130 km waarbij zoveel mogelijk in groepjes met dezelfde snelheid fietsen. De start is in Utrecht bij onze samenwerkingspartner VeloTours.  Een korte bijeenkomst met koffie/thee en instructie. De routes lopen van hotel naar hotel en deze ontvang je als GPX-bestand. Onderweg heb je dagelijks twee verzorgingsposten waar je eten en drinken kunt krijgen zoals krentenbollen, bananen, mueslirepen, sportdrank en water. Kortom, het ontbreekt aan niks! Op naar Parijs. 

Na elke etappe gaan we gezellig samen in het hotel eten en ontvang je meteen ook de briefing voor de volgende dag. Uiteraard vervoeren we elke dag je bagage van hotel naar hotel. Na de finish bij de Eiffeltoren volgt er een afsluitend diner in het hotel in/bij Parijs. Je kunt ervoor kiezen om de volgende dag terug te reizen naar Nederland of je reis te verlengen in Parijs om de WK wielrennen bij te wonen. De WK wegwedstrijden voor mannen en vrouwen vinden plaats in het centrum van Parijs op 3 en 4 augustus en het zou zo maar eens kunnen dat je getuige bent van een Nederlander die Olympisch kampioen(e) wordt.

Unieke route

We fietsen door de Vlaamse Ardennen en zullen enkele bekende klimmetjes meepakken zoals de Muur van Geraardsbergen, de Koppenberg en de Oude Kwaremont. In Roubaix brengen we een bezoek aan de beroemde wielerbaan (Velodrome) waar jaarlijks de finishligt van Parijs-Roubaix. We zullen ook enkele kasseistroken opnemen in de route. Geen zin in? In de meeste gevallen kun je er gewoon langsfietsen. Het Noord-Franse landschap ten noorden van Parijs is heuvelachtig en zeer rustig. We rijden aan de oostkant Parijs binnen en via de Place de la Concorde finishen we bij de Eiffeltoren. Daarna fietsen we naar het hotel voor onze overwinningsmaaltijd en de laatste overnachting.

Vervoer naar start en finish

Het kantoor van VeloTours ligt op ruim een km afstand van Utrecht Centraal. Je kunt bij het kantoor ook gratis je auto parkeren.  In Parijs kun je er voor kiezen om je verblijf te verlengen om de wegwedstrijden mee te nemen. Wil je niet verlengen, dan kun je je terugreis per fietsbus bijboeken. Deze vertrekt gelijk na afloop van het reisarrangement. Als je langer wilt blijven, dan regel je zelf je terugreis, bijvoorbeeld met de Thalys naar Nederland. Regel dit zo tijdig mogelijk want dat scheelt in de prijs. Omdat je fiets niet in de Thalys mag, vervoert Velotours je fiets terug naar Nederland.

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met- en uitgevoerd door onze collega's van Velotours. Fiets in vijf dagen van Utrecht naar Parijs. Je fietst dagelijks etappes van ongeveer 100 – 130 km waarbij zoveel mogelijk in groepjes met dezelfde snelheid wordt gefietst. De start is in Utrecht bij het kantoor van VeloTours met een korte bijeenkomst met koffie/thee en instructie. De routes lopen van hotel naar hotel en deze ontvang je van ons als GPX-bestand.

Itineraries

Dag 1

Datum : 29 juli 2024

Start in Utrecht

Start etappe Utrecht – Antwerpen ca. 150 km. Je rijdt via Gorinchem langs de Biesbosch en Baarle Nassau naar België. Je fietst langs langs Kanaal Dessel-Scholten en bereikt Antwerpen waar je overnacht.

Dag 2

Datum : 30 juli 2024

Antwerpen - Oudenaarde

Start tweede etappe ca.130 km. Je rijdt Antwerpen zuidwaarts richting Mechelen en vervolgens westwaarts de Vlaamse Ardennen in. Vandaag staan o.a. de volgende kuitenbijters op het programma: Nellekensberg, Congoberg, Bosberg, Muur van Gerardsbergen en de Kanakkendries voordat we Oudenaerde bereiken voor diner en overnachting.

Dag 3

Datum : 31 juli 2024

Oudenaarde - Cambrai

Start derde etappe ca. 120 km. We rijden Oudenaarde uit langs de rivier de Schelde. Na ruim 5 km beklim je de steile met kasseien bedekte Koppenberg en vervolgens de Oude Kwaremont en de Knokteberg. We rijden over rustige wegen in een op en afgaand landschap Frankrijk binnen. We nemen enkele kasseistroken uit Parijs-Roubaix op in de route zoals het Bos van Wallers (*****) en Haspres (***). Daarna rijden we door naar Cambrai voor diner en overnachting.

Dag 4

Datum : 1 augustus 2024

Cambrai - Compiegne

Start derde etappe 125 km en ruim 900 hoogtemeters. Vanuit Cambrai rijden we zuidwaarts en steken bij Masnieres het Canal de Saint-Quentin over en volgen dit even later een stukje. Het landschap al meer te glooien en we fietsen vaak of bergop of bergaf door een prachtig open landschap. De hellingen hebben geen namen maar je maakt vandaag wel bijna 1000 hoogtemeters. We rijden links langs Saint-Quentin en passeren diverse bosgebieden zoals het Bois de Corbie en het Bois de la Monterelle waar ook het hoogste punt van de dag wordt bereikt (182 m). We passeren de rivier de l’Oise en bereiken via het Foret Domaniale de Laigue de stad Compiegne waar we zullen overnachten.

Dag 5

Datum : 2 augustus 2024

Compiegne - Parijs

Vandaag vroege start om op tijd in Parijs aan te komen. Het is naar de Eiffeltoren ruim 100 km fietsen. Naar verwachting zal deze etappe inclusief laatste stuk naar het hotel ongeveer 115 km bedragen met ongeveer 600 hoogtemeters. We rijden door het Foret domaniale de Compiegne naar de oostkant van Parijs. We rijden via een goed fietspad langs de Canal de l’Ourq Parijs binnen. We passeren het Place Stalingrad en rijden via de Boulevard Sebastopol, de Rue de Rivoli, Place de la Concorde de Seine over. We rijden een stukje aan de zuidkant van de Seine tot we bij de Eiffeltoren komen. Daarna rijden we naar een plaats om te kunnen douchen. Aansluitend afsluitende snack en einde van het arrangement. Inladen van de fietsen. Aansluitend terugreis per fietsbus indien je dit hebt bijgeboekt. Deelnemers die hun reis verlengen gaan nu naar hun hotel.

 • vier overnachtingen in 2-persoonskamers
 • ontbijt en diner
 • lunch onderweg tijdens de fietsdagen
 • ontvangst in Utrecht met koffie/thee en informatiemeeting
 • verzorgingsposten/sportvoeding onderweg met ook lunch
 • technische assistentie
 • pechservice/ophaalservice
 • douchegelegenheid na afloop en slotmaaltijd
 • GPX-en per dag
 • dagelijkse briefingen
 • Vervoer naar Parijs naar Utrecht
 • Eventueel reis- en of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 15,- per boeking
 • Bijdrage VZR Garant 
 • Drankjes bij het diner
 • Terugreis Fietsbus €95,- (optioneel bij te boeken)
 • 1 persoonskamer op aanvraag
Nog even geduld…