Data: 9 juni en 25 augustus 2024 Fiets: Racefiets Groepsgrootte: Minimaal 8
 • Reisbeschrijving
 • Dagprogramma
 • Inclusief/Exclusief
 • Prijzen en boeken
 • Reviews

De Stelvio; veel Giro etappes voeren over deze welhaast mythische berg. Met 2758 meter hoogte een ware uitdaging. Vergis je niet, het is stevig klimmen maar de overweldigende natuur en de prachtige uitzichten maken de fietsreis meer dan de moeite waard. Met de juiste mindset kun je de Stelvio, de Gavia en alle andere in de buurt liggende beklimmingen aan.

Zit je regelmatig op de fiets en heb je de nodige kilometers in je benen dan liggen er een aantal prachtige beklimmingen voor je in het verschiet vanuit standplaats Bormio.  Ga je de uitdaging aan? 

Wil je weten of je deze uitdaging aan kunt of heb je nog vragen over deze reis? Stel ze via WhatsApp!

Chat via WhatsApp

Geen details gevonden.

Itineraries

Dag 1

Bormio

Vandaag kunnen we inchecken in ons hotel in het hart van het gebied in Bormio. Onze standplaats voor deze week. Tijd om het dorp te verkennen en alvast te wennen aan de hoogte.

Dag 2

De eerste klimkilometers

Deze dag gebruiken we om in te fietsen. De meeste deelnemers hebben nog niet veel klimkilometers in de benen. Ook moet je wennen aan de hoogte. We doen het daarom nog even rustig aan. We rijden vandaag ongeveer 33 km en beklimmen de eerste berg. De Torre di Fraela is doorgaans een mooie rustige klim van ruim 8,8 km met een gemiddelde stijging van 6,8% en 21 haarspeldbochten. Geniet van de prachtige uitzichten, frisse berglucht en het stuwmeer op de top. Ruim 800 hoogtemeters heb je vandaag in de benen. Voor de meesten meer dan genoeg voor een eerste dag. Heb je er nog niet genoeg voeg dan nog ruim 800 Hoogtemeters toe tijdens je klim naar Bormio 2000. 's Avonds genieten we van een heerlijk diner in ons hotel.

Dag 3

Gavia

De Gavia staat op het programma, niet al te lang, zo'n 53 kilometer heen en terug naar Bormio. De klim begint al direct in Bormio en stijgt met een gemiddelde percentage van 5,4% naar de top van de Gavia op ruim 2600 meter. Op papier lijkt ie makkelijk maar is zeker niet te onderschatten. Het is vooral de lengte van de klim, ruim 24 km, die behoorlijk in je benen gaat zitten. Eenmaal op de top volgt wel weer een weldadige afdaling naar Bormio.

Dag 4

Rustdag?

Rustdag of....? Morgen staat de koninginnenrit op het programma en moeten we serieus aan de bak. Verken Bormio, de prachtige omgeving of stap je toch nog even op de fiets om wat kilometers weg te trappen. Het is aan jou.

Dag 5

Koninginnerit

Maar liefst 105 kilometer en meer dan 3000 hoogtemeters (alternatief van 70km en 2400hm). Maak je borst maar nat. De Stelvio met de beroemde 48 haarspeldbochten. Bereid je voor op stevig klimwerk en veel gemotoriseerd verkeer gedurende de klim. Vanuit Bormio fietsen we richting de start van de 13 kilometer lange Umbrailpass. Vergis je niet, dit is al gelijk een pittige klim. Steil vanaf het begin met percentages van gemiddeld 9%. Na de lange afdaling richting Prato beginnen we aan de klim naar de top van de Stelvio. Deze begint relatief rustig met gemiddeld 5%. Dat is te doen en geldt als opmaat voor de laatste 12 kilometer richting top. Maar liefst 48 haarspeldbochten, een mentale en fysieke uitdaging. De beloning wacht op de top met prachtige uitzichten en natuurlijk de selfie. Het was serieus afzien maar het is gelukt. Op naar ons hotel om ons onder te dompelen in het wellness centrum. Dat hebben we verdiend.

Vind je 105 km te ver of merk je gedurende de week dat dat net teveel is dan hebben we een alternatieve Stelviorit van 70km en ongeveer 2400 hoogtemeter. De eerste lastigste 15 km leg je dan per auto af om vervolgens op de fiets te stappen. Ook kun je vanuit Bormio de Stelvio beklimmen via de Umbrailpass en keer je op de top terug naar het hotel.

Dag 6

Laatste dag

Oef, de rit van gister zit nog goed in de benen. Je kan er voor kiezen om de benen nog even los te fietsen. Dat doen we door nogmaals de route van dag 1 te rijden. Voel je je nog sterk genoeg dan knopen we er nog een klim richting Foscagno aan vast of gaan we nog 1 x de uitdaging aan en beklimmen we de gevreesde Mortirolo. Welke we ook kiezen beide zijn een mooie afsluiter van een fantastische week.

Dag 7

Terugreis

Helaas deze fantastische fietsweek zit er op. Na de uitcheck nemen we afscheid van elkaar.

INCLUSIEF

 • Klim- en daaltraining in NL ter voorbereiding
 • Hotelovernachting
 • Ontbijt
 • Diner
 • Sportvoeding
 • Begeleiding
 • GPS-tracks
 • Toeristenbelasting

EXCLUSIEF

 • Vervoer naar locatie
 • Volgwagen
 • Lunch
 • Drankjes
 • Verzekeringen

Extra opties

 • eenpersoonskamer (op basis van beschikbaarheid en tegen meerprijs tussen de 35€ en 50€ per nacht)
 • Mogelijkheid om mee te rijden naar Bormio 150€ (op aanvraag, beperkt aantal plaatsen beschikbaar en afhankelijk van planning reisleiding)
Nog even geduld…
 1. Erik van E:

  Fantastische fietstrip naar Bormio geboekt bij Amateurfietser.nl. In Bormio verbleven we in een prachtig hotel met een zeer uitgebreid ontbijtbuffet en heerlijk diner in de avond. De fietsritten waren echt magisch. Rustig begonnen met wat kortere klimmen, maar daarna natuurlijk naar de top van de Stelvio, Gavia en Mortirolo. Mede door de gezelligheid van Erik en Yiannos was dit een trip om nooit te vergeten!

Add a review