Fiets: Racefiets Data: 7 tot 9 oktober Groepsgrootte: 10 maximaal 16
  • Reisbeschrijving
  • Dagprogramma
  • Inclusief/Exclusief
  • Prijzen en boeken

Fietsweekend Zuid Limburg; De verrassing

Op onze eerste fietstrips naar Zuid Limburg werden we aangenaam verrast. Wat een geweldig mooi gebied. Niet voor niks reizen duizenden fietsers jaarlijks af naar het Zuid Limburgse heuvellandschap om te genieten van de vele korte bekende en minder bekende beklimmingen. Zo is de Camerig een mooie lange (4,2 km) 'lopende' beklimming met prachtige uitzichten en bosrijke wegen. Maar ook de Loorberg, Cauberg, Keutenberg zijn klassiekers die je een keer gedaan moet hebben. Maar we hopen je ook te verrassen door de onbekende maar niet minder mooie beklimmingen en wegen. Nog nooit daar gefietst? Geen probleem voor alles is een eerste keer en geloof ons, daarna ben je verkocht. 

Natuurlijk kun je mee doen aan de toertochten als de Amstel Gold of Limburg Mooiste maar die zijn echt druk. Je kan er ook voor kiezen om in een kleine groep bekende en onbekende klimmen te verkennen. Zo heb je volop aandacht en rij je niet in de 'file'. 

Een driedaagse reis (2 overnachtingen) met drie fietsdagen. Deze reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers. 

Itineraries

Vrijdag

Aankomst en fietsen

We komen uit alle windstreken van Nederland rond 12 aan bij onze accommodatie. Een broodjeslunch is geregeld. We checken in in onze kamers, trekken de fietskleding aan en vertrekken voor onze eerste kennismaking met dit prachtige landschap. De rit van vandaag is tussen de 50 en 60km lang. We pakken gelijk al wat kuitenbijters mee en eindigen met de beklimming van de Cauberg. Voldaan ploffen we neer voor een welverdiend drankje. Een mooi begin van een fantastisch fietsweekend.

Dag 2

Amstel Golden Oldies

Vandaag pakken we een deel van de Amstel Gold Race. Zo beklimmen we de Bemelerberg maar ook de Gulpenerberg vanuit Partij en de Loorberg mogen niet ontbreken natuurlijk. Op de Eyserbosweg is het ieder voor zich, met maximaal 19 procent een pittig stukje. De Vaalserberg, onze lunchstop, mag niet op ons lijstje ontbreken natuurlijk maar niet voordat we de langste klim van het weekend hebben volbracht, De Camerig. Na een vullende pannenkoekenlunch dalen we af richting België. Daar wachten ons nog een paar heerlijke beklimmingen. Maar natuurlijk is de weldaad van de afdaling de ultieme beloning. Na zo'n 80 tot 100 km rijden we de oprit op van onze accommodatie, meer dan 1600 hoogtemeters in de benen. Wat een prachtige dag.

Dag 3

De bekende en onbekende beklimmingen

We profiteren nog van een volle dag op de fiets en laten je nogmaals het mooiste van Zuid Limburg zien. Nog 1 keer spreken we je beenspieren aan. Er wachten nog aangename wat onbekende klimverrassingen. Na ruim 65 km bollen we uit en stappen onder de douche om daarna met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.

INCLUSIEF
✓ Overnachting in een middenklasse hotel
✓ Ontbijt
✓ Diner
✓ Op maat gemaakte GPS-routes
✓ CO2-compensatie
✓ Toeristenbelasting
✓ Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)

EXCLUSIEF
× Reis van/naar bestemming
× Reis- en annuleringsverzekering
× Lunch
× Drankjes tijdens diner en in de bar

Optioneel
Toeslag eenpersoonskamer 160

Nog even geduld…