Fiets: Race Groepsgrootte: 6 tot 16 deelnemers Niveau: 2,3
 • Reisbeschrijving
 • Dagprogramma
 • Inclusief/exclusief
 • Prijzen en boeken
 • Reviews

Fietsen in Sauerland

Sauerland is een prachtig middelgebergte voor wielrenners die een weekend willen klimmen. Glooiende landschappen, uitdagende routes, pittige beklimmingen, karakteristieke dorpjes, en veel rust en ruimte - en dat op drieënhalf uur rijden van Utrecht. Maar Sauerland is meer dan dat.

Afwisselende natuur

Het voornamelijk uit kalk- en leisteen houdende gebergte van Sauerland biedt afwisselend bloeiende weiden, glinsterende meren, groene bossen en duizend bergen. Mede gevormd door het omhoog stuwen van kleiachtige sedimenten, achtergelaten door een grote oerzee, lang voordat het wiel was uitgevonden. Klinkt toch als een speeltuin voor de sportieve fietser?!

Routes van eenvoudig tot zwaar

Sauerland biedt veel mogelijkheden aan routes. Je fietst over strak asfalt en veelal rustige landwegen. Er is voor elk wat wils: mooie lopende beklimmingen, pittige kuitenbijters en lange afdalingen. Amateurfietser maakt de routes op maat afgestemd op jouw fietsniveau.

Rust en ruimte

In het uitgestrekte gebied van Sauerland vind je een serene rust - of je nu door de karakteristieke dorpjes of over de dicht beboste hellingen fietst. Sportief bezig zijn en tegelijkertijd tot rust komen in dit groene fietsparadijs.

Geheel verzorgd

Onze standplaats in Sauerland leent zich uitstekend voor het verkennen van diverse routes, direct vanaf de accommodatie. Elke dag staat er een ontbijt en diner voor je klaar in het hotel. Eat, sleep, bike, repeat is het enige dat je hoeft te doen.

Let op, de reis gaat door zodra het minimumaantal van 6 personen is bereikt. 

Chat via WhatsApp

Het reisprogramma kan naar wens volledig op maat gemaakt worden. Voor onze groepsreis geldt dat deze doorgaat bij het minimum aantal deelnemers van 6 personen. 

Wij bieden je hieronder alvast een voorbeeld van een mooi en gevarieerd programma:

Itineraries

Dag 1

De eerste klimkilometers

In de loop van de ochtend kom je aan bij de accommodatie. In het hotel kun je je omkleden of trek je fietskleding al thuis aan. Rond 13:00 uur vertrekken we voor een eerste kennismaking met Sauerland. De route van ongeveer 50 kilometer is een mooie opwarmer om na de autorit even de benen los te maken. De eerste 20 kilometer dalen we af vanuit onze standplaats. Hierna gaat het wat op en neer. In de laatste 20 kilometer volgen twee langere beklimmingen terug naar het hotel om daar in te checken en te douchen.

Afstand: 40 - 60 km
Hoogtemeters: +/- 1.000 hm

Dag 2

De 'koninginnerit'

Na het ontbijt vertrekken we rond 10:00 uur voor de lange tocht van dit weekend. De Waldweg doet zijn naam eer aan door de vele fraaie dennenbossen. We krijgen enkele kuitenbijters voor de wielen wanneer we sommige authentieke dorpjes uitrijden. Verder draaien we over glooiend terrein met mooie vergezichten terug. De laatste 20 kilometer naar het hotel is een mooie lopende beklimming. De route kan eventueel naar wens op meerdere punten worden ingekort.

Afstand: 80 - 120 km
Hoogtemeters: 1.500 - 2.000 hm

Dag 3

Uitfietsen en nagenieten

Op de afsluitende dag fietsen we eventuele pijntjes uit de benen. Op deze route gaat het terrein geleidelijk op en neer maar is het nergens echt moeilijk. Als beloning voor dit fietsweekend fietsen we over de Hochsauerland Strasse in een heerlijke lange afdaling.
Wie nog wat energie over heeft is er een heuse klimtijdrit van 17 kilometer vanuit Altastenberg-Winterberg.

Afstand: 40 - 50 km
Hoogtemeters: 800 - 1.000 hm

INCLUSIEF

 • Hotelovernachting
 • Ontbijt
 • Diner
 • Sportvoeding
 • Begeleiding
 • GPS-tracks
 • Toeristenbelasting
 • CO2 compensatie

EXCLUSIEF

 • Vervoer naar locatie
 • Volgwagen
 • Lunch
 • Drankjes
 • Verzekeringen

Optioneel
Toeslag eenpersoonskamer (€ 110)

Nog even geduld…
 1. Marco:

  Fiets weekend 21.04.2023 tot 23.04.2023 in Winterbergen was goed georganiseerd en het pension was ook goed en het ontbijt en avond eten was ook goed en lekker. Ben zo tevreden dat ik de volgende keer weer bij Amateurfietser.nl zal boeken voor drie daagse fietsweekend.
  Marco

 2. Bas:

  Na de inschrijving op de fietsbeurs begon direct de voorpret voor dit weekend. Na de nodige oefenkilometers in NL begon het weekend. De enthousiaste en deskundige leiding van Erik en Yiannos leidde tot een geslaagde fietservaring. Voor iedere rit was er een heldere uitleg over de route, het wegdek, hoogtemeters en de koffiestop. Waar nodig kon een aanpassing gemaakt worden. Heerlijk gefietst, vooral het klimwerk was een openbaring voor me; intensief werk, maar veel voldoening aan de top! We fietsten met een groep van 9 in een ontspannen sfeer, ook na het fietsen hebben we ons vermaakt. Kortom: een aanrader!!

 3. Rob:

  Leuke en goed georganiseerde fietsvakantie gehad. Verblijf in een prima hotel. Mooie fietsroutes aangepast op het niveau van de deelnemers. Er is tijd voor zowel ontspanning als inspanning. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

 4. Nicolette:

  Op zoek naar een weekendje fietsen…….. op mijn (niet zo’n hoog) niveau, met begeleiding voor als er iets stuk gaat aan mijn fiets, zonder routestress én verzorgd. Tja en dat in een wirwar van aanbieders op het internet.De naam van de site sprak me al aan; Amateurfietser, precies wat ik ben! Wat mij betreft hebben Erik en Yiannos het waargemaakt. Laagdrempelig met aandacht voor alle niveaus en flexibel in de routes.
  Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Add a review