Groepsgrootte: 8 tot 14 Data: 12 tot 18 juni 2024 Fiets: Gravelbike
 • Overzicht
 • Dagprogramma
 • Inclusief/Exlusief
 • Boeken en prijzen

In 2023 namen we voor het eerst deel aan het Nature is Bike Festival in Angers. Een heerlijk relaxt  meerdaags gravelevent in de Pay des Loire. Er zijn verschillende afstanden. Van een korte lokale route' tot de extreme Gravel 300. Je kunt ook kiezen voor een ronde van 70, 100 of 200 kilometer. Het voert je langs wijngaarden, door donkere bossen, eindeloze gravelstroken, langs pittoreske dorpjes en over rustige landweggetjes. Wil je echt ook gaan bikepacken? Neem dan deel aan de tweedaags gravelrit met overnachting in de tuinen van een kasteel. Je start en finished op het festival terrein waar standhouders hun gravelspullen tonen, waar je fietsen kunt testen maar ook kan genieten van live muziek en lokale specialiteiten.  Een echt relaxt gravel festival voor de liefhebbers.

Naast deelname aan het gravelfestival fietsen we een dag voor en na het festival nog een prachtige route in de omgeving van Angers onder leiding van een lokale gids. Zo heb je vijf graveldagen voor de boeg. 

Let op: voor deelname aan het festival heb je een sportmedische medische verklaring nodig. neem contact op voor meer informatie.  

Chat via WhatsApp

Het hieronder weergegeven dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen van de festivalorganisatie. Het festival is van 14 tot 16 juni 2024 en duurt drie dagen. De dag voorafgaand en na afloop gebruiken we voor een prachtige tocht in de omgeving. Routes worden bepaald op basis van de samenstelling van de groep. 

Itineraries

Dag 1

Datum : 12 juni 2024

Aankomstdag

Vandaag check je in in het hotel, tijd om de prachtige oude stad van Angers te verkennen. 's Avonds dineren we gezamenlijk om alvast om alvast kennis met elkaar te maken.

Dag 2

Datum : 13 juni 2024

Rit met lokale gids

Vandaag gaan we alvast op verkenning in de omgeving van Angers, we fietsen al wat delen van de routes van het weekend maar gaan ook buiten de gebaande paden voor wat mooie verrassingen. De afstand vandaag is tussen de 50 en 70 kilometer en doen we met onze lokale gids die alle gravelwegen in de omgeving kent.

Dag 3

Datum : 14 juni 2024

Start Nature is Bike

Heb je je ingeschreven voor de tweedaagse bikepacking trip dan zorgen we ervoor dat je ruim op tijd bij de start bent. Dit jaar wordt er gestart in Angers. Voor de gasten die ingeschreven hebben voor de kortere route is de startplaats het festivalterrein in Angers. Daar kun je een bezoek brengen aan de vele standhouders en genieten van live muziek en de festivalsfeer en natuurlijk starten voor je eerste festivalafstand.

Nature Is Bike dag 2

Datum : 14 juni 2024

Vandaag is het serieus fietsen, je hebt gekozen voor 100, 200 of 300 kilometer gravel deze dag. Degene voor de langste afstand en de deelnemers aan de 200 kilometer moeten vroeg op om de start te halen. De 100 kilometer start tussen 9 en 10 uur. Vandaag hopen we allen op tijd te finishen en na te genieten tijdens de bbq op het festivalterrein.

Dag 5

Datum : 16 juni 2024

Zondagsfietsers

Nog een laatste dagje festival, de organisatie heeft nog een prachtige tocht uitgezet in de directe omgeving. ook kun je nog genieten van het festival.

Dag 6

Datum : 16 juni 2024

Uitfietsen

De lokale gids verrast ons vandaag met onbekende paden. Een mooie afsluiter van een geweldig gravelbike festival.

INCLUSIEF

 • Hotelovernachting (prijs op basis van 2 personen per kamer)
 • Ontbijt
 • Sportvoeding
 • Reisbegeleiding
 • Toeristenbelasting
 • Inschrijving Nature is Bike Festival

EXCLUSIEF

 • Medische verklaring
 • Vervoer naar locatie*
 • Volgwagen
 • Lunch
 • Drankjes
 • Verzekeringen

* let op: vervoer naar locatie is op eigen rekening. ga je met de trein dan brengt de Eurostar je via Parijs in ongeveer 6 uur van Amsterdam naar Angers. Het is mogelijk om de fiets mee te nemen in de trein. Check NS Internationaal voor tickets en prijzen. Ook kun je de fiets een week van te voren in Apeldoorn afleveren zodat we deze veilig voor je meenemen. Kosten hiervoor zijn 75€ per fiets. Wil je carpoolen geef dat dan bij opmerkingen in je boeking dan gaan we kijken wat we kunnen organiseren. 

Nog even geduld…