Op de kaart lijkt het alsof de grens met Oostenrijk iets noordelijk is opgeschoven. Het kronkelende lijntje is een fietsroute dat zich letterlijk en figuurlijk op de grens met de Alpen beweegt. Kristalheldere meren, kabbelende rivieren, dichte dennenbossen en pittige hellingen. In de grootste deelstaat van Duitsland beleef je betoverend Beieren op zijn best. Een bikepacking avontuur over de Bodensee-Königssee Radweg biedt de sportieve fietsreiziger meer dan genoeg om over naar huis te schrijven.

Wij vertrekken begin augustus per auto naar Zuid-Duitsland. De laatste overgebleven hotels in het hoogseizoen zijn nog vlak voor vertrek vastgelegd. Bikepacking deluxe dus. De fietstrektocht door de heuvelachtige Voor-Alpen is in negen etappes ingedeeld naar regio’s. Over 453 kilometers en een kleine 4500 hoogtemeters fiets je van het oude stadje Lindau aan het Bodenmeer naar de Königssee, diep in de Duitse Alpen. De etappes zijn samengevoegd tot vier uitdagende trajecten.

HIT THE ROAD

Helderblauwe luchten en een warm zonnetje. Een lach op mijn gezicht. We laten de historische stadskern van Lindau achter ons. Langs de grens met Oostenrijk en het riviertje de Leiblach fietsen we gestaag heuvelop richting de Allgäu. Je kunt je er niet aan onttrekken; het magnifieke decor van de imposante Alpen trekt voortdurend aan je gezichtsveld voorbij.

Lees verder op onze inspiratiepagina.